Uroda Zdrowie

Drożdże na włosy, trądzik, mocne paznokcie i odchudzanie

sposoby na trądzik, drożdże na włosy
Napisane przez Ania

Zwykłe drożdże, jeśli używa się ich umiejętnie, mogą zdziałać prawdziwe cuda. Można stosować drożdże na włosy, trądzik, a nawet odchudzanie.

Drożdże są odżywczą bombą witaminową, która doskonale radzi sobie z wieloma dolegliwościami i defektami urodowymi.

Każdy kto chce mieć lśniące gęste włosy, mocne paznokcie i cerę bez skazy powinien wypróbować na sobie prostą drożdżową kurację.

Pozytywny wpływ drożdży na organizm docenią też osoby, które się odchudzają.

Z jednej strony są one bowiem takim rodzajem “odżywki”, który dostarcza ciału potężnej dawki naturalnych, a więc doskonale przyswajalnych witamin, minerałów i aminokwasów, z drugiej – są biostymulatorami ułatwiającymi i przyspieszającymi odchudzanie.

Skład drożdży

Przyjęło się sądzić, że są one przede wszystkim dobrym źródłem witamin z grupy B, ale oprócz nich drożdże zawierają mnóstwo przydatnych aminokwasów (arginina, tryptofan, tyrozyna!), minerałów takich jak kobalt, mangan, cynk, żelazo, miedź i wapń oraz witaminy (z witaminami z grupy B na czele) i enzymy. Dokładny skład znajdziecie na wikipedii toteż teraz jedynie sygnalizuję istnienie tego odżywczego bogactwa.

Jak działają drożdże na włosy i cały organizm?

Drożdże można wykorzystać w leczeniu i profilaktyce chorób i dolegliwości objawiających się m.in. pogorszeniem wyglądu włosów (i ich wypadaniem), pogorszeniem wyglądu skóry czy wreszcie obniżeniem odpornośći i witalności organizmu.

Dzięki drożdżom ciało dostaje odżywczego “kopa” i zaczyna pracować na lekko podwyższonych obrotach.

Co ciekawe można wykorzystywać je na wiele sposobów: zarówno spożywając w tej czy innej postaci, jak i pijąc napoje drożdżowe czy wreszcie stosując zewnętrznie w postaci różnego rodzaju mazideł (masek, papek, okładów).

Przepisy na drożdżowe maseczki i specyfiki do picia lub jedzenia bez problemów znajdziecie w sieci. Ich też powielać nie będę.

Według mnie najlepszym sposobem jest po prostu eksperymentowanie z drożdżami.

Mazidła z nich i dodatków (cytryny, mleka, żółtek etc.) można przygotowywać w dowolnych konfiguracjach podobnie jak drożdże do wypicia czy zjedzenia.

W tych dwóch ostatnich przypadkach trzeba jedynie zadbać o to, by drożdże unieszkodliwić (zabić). Wystarczy je w tym celu sparzyć. Można też sięgnąć po drożdże piwne, albo drożdże z bratkiem (sic!) sprzedawane w tabletkach – to suplementy niemal idealne, są z drożdży szlachetniejszych od drożdży piekarniczych.

O autorze

Ania

Leave a Comment

WordPress Cookie Plugin od Real Cookie Banner